JBL ArtemioSal 230g sól do hodowli artemii solowca

  • Producent: JBL
  • JBL

Dostępność: Niedostępny

18.20 Dostępny

Wysyłka w ciągu 24h (gdy towar dostępny na magazynie)

18,20 zł

Zamówienia telefoniczne: +48 880 360 910

JBL ArtemioPur to jaja solowca. To niezbędny żywy pokarm dla prawidłowego rozwoju narybku w akwariach. Larwy solowca są niezwykle wartościowym pokarmem zawierającym ok. 55% białka, 15% węglowodanów, 20% kwasów tłuszczowych oraz karoteniody, które nadają rybom piękne, intensywne ubarwienie.

Dodatkową korzyścią przy karmieniu narybku, przygotowanym w war. domowych pokarmem jest brak ryzyka infekcji wirusami i bakteriami które mogą występować w innych żywych organizmach odławianych (jako pokarm dla ryb) ze zbiorników wodnych  Solowce wylęgną się z jaj w 2-3 % roztworze soli.

W butelce o poj. 0,75l rozpuścić 10-15g soli (mała łyżeczka) w 0,5l wody.

Użyć nie jodowanej (najlepiej) morskiej soli. Łyżeczką dozującą dodać 1-3 miarki NowoTemia (w zależn od potrzeb).

Zapewnić temp. min 25C oraz intensywne napowietrzanie (stosując dostępną w sklepach zoolog. pompkę akwariową).

W ciągu 36 godz. wyklują się larwy (naupliusy)(pływiki) solowca (ciepłolubnego skorupiaka).

Larwy opadną na dno a cysty jajeczek uniosą się do góry.

Larwy solowca odpowiednio odcedzić, przepłukać na sitku słodką wodą i przystąpić do karmienia. Aby otrzymać jeszcze lepszej jakości pokarm ,można na 2-3 godz przed karmieniem; w butelce hodowlanej; dodać do roztworu po 10kropli preparatów witaminowo-odżywczych JBL NobilFluid i JBL Atvitol. 
 

Zostaw komentarz pod produktem - najciekawsze z nich bedziemy nagradzali rabatami i bonusami podczas zakupów

Wybierz ocenę:

weryfikator

weryfikator

Inne produkty z tej samej kategorii

Szukasz pomocy lub porady?

Nasz zespół specjalistów jest po to, by Ci pomóc na każdym etapie.
Nie ważne czy jesteś początkującym akwarystom, czy bardziej zaawansowanym, zadzwoń i porozmawiaj z Nami

Newsletter

Chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail i zapisz sie na newsletter